Ons huis

Wij wonen in een eengezinswoning in het centrum van Duiven. Met aan de voorkant een rustige, doodlopende straat en aan de achtertuin een speeltuintje. Een groot deel van de tijd brengen we door in de woonkamer. Ik heb een grote kast vol speelgoed voor verschillende ontwikkelingsgebieden en leeftijden, er staat een keukentje en er zijn verschillende Bobbles-beesten om een mooi gymparcours uit te zetten.

Zodra het lekkerder weer wordt gaan de tuindeuren open en kunnen we in de tuin en in de zandbak spelen. Of we zetten ook de schuttingdeur open en gaan de speeltuin in. Crossen op de (loop)fietsen, samen schommelen, op de glijbaan, (bal)spelletjes doen of met de buitenauto’s spelen.

Er wordt niet gespeeld in de keuken of de gang en ook niet in de (slaap)kamers boven (dus ook geen verstoppertje of tikkertje). Uit veiligheidsoverwegingen leren de kinderen van jongs af aan dat ze bij ons niet in de keuken mogen komen.

In de kleine slaapkamer én op de ouderslaapkamer staan twee houten (opklapbare) bedjes. Beide bedjes zijn voorzien van een passend matrasje. De kinderen slapen in een trappelzak en liggen onder een lakentje en een (katoenen of wollen) deken.

Zowel de speelruimte als de slaapruimtes worden dagelijks gelucht.