De Slimme Peuter Club

De Slimme Peuter Club is medio mei 2018 gestart en we hebben op dit moment vier deelnemers. Wekelijks komen we samen op woensdagmorgen van 08.45 tot 11.45 uur met een vaste club van maximaal vijf slimme peuters van 2,5 tot 4 jaar oud.

Elke week wordt een nieuw onderwerp behandeld, spelen we spelletjes, leren de kinderen samenwerken en samen spelen en ervaren ze de interactie met ontwikkelingsgelijken.

Meer informatie kun je lezen in het werkplan Slimme Peuter Club. Op de Facebook pagina van de Slimme Peuter Club van Gastouder BijLein kun je onze activiteiten volgen.

Wil je weten of jouw slimme peuter voldoende uitgedaagd zal gaan worden, neem een kijkje op de Facebook pagina van Gastouder BijLein of de Slimme Peuter Club of bel/mail/app voor een persoonlijke afspraak.

Waarom die slimme peuters?

Al de jaren dat ik als gastouder werk, heb ik met regelmaat kinderen in mijn opvang mogen verwelkomen met een duidelijke ontwikkelingsvoorsprong. Vaak zijn dit kinderen die bijvoorbeeld erg taalvaardig zijn (al snel woordgrapjes maken), al vlot bezig zijn met enorme levensvragen (“Waarom is er zoveel onrechtvaardigheid op de wereld?”, “Wat gebeurt er als je dood gaat?”), een enorm goed geheugen hebben en zeer geconcentreerd bezig kunnen zijn met onderwerpen waar zij in geïnteresseerd zijn (vaak onderwerpen die je bij oudere kinderen zou verwachten zoals dino’s, treinen, archeologie, geschiedenis). Helaas zijn het ook vaak kinderen met een enorm aanpassingsvermogen die zich geregeld vrij snel na binnenkomst op de basisschool niet meer laten zien.

Juist hierom is het zo belangrijk dat slimme peuters als zodanig herkend worden door hun (groot)ouders, de gastouder en pedagogisch medewerkers op de opvang en de peuterspeelzaal.

Koffieochtend ontwikkelingsvoorsprong

De laatste koffie/spelletjes-ochtend bij de Slimme Peuter Club was druk bezocht én gezellig.

Een volgende koffie/spelletjes-ochtend zal hier aangekondigd worden

Ben je benieuwd of jouw peuter in de Club ‘past’, wil je met (een) ervaringsdeskundige(n) praten over jouw heerlijk eigenwijze slimme peuter of ben je benieuwd naar wie ik ben?  Je bent, met jouw slimme peuter, van harte welkom!

Ben je al eens op een koffieochtend geweest en wil je jouw peuter gezellig laten spelen met ontwikkelingsgelijken? Natuurlijk ben je ook dan van harte welkom!

WAT     Koffie/spelletjes-ochtend Ontwikkelingsvoorsprong
WANNEER     staat nog niet ingepland . . .
WAAR      bij de Slimme Peuter Club bij Gastouder BijLein

Workshopserie Slimme Peuters

 

Jouw slimme peuter beter begrijpen én meer uitdaging bieden

Tijdens de drie avonden van deze workshopserie gaan we het hebben over slimme peuters.

Hoe herken je een slimme peuter? Wat betekent een ontwikkelingsvoorsprong voor jouw peuter? Hoe stimuleer je jouw slimme peuter en hoe houd je slimme peuters gemotiveerd?

Naast een theoretisch gedeelte over ontwikkelingsvoorsprong en hoe om te gaan met jouw uitdagende peuter, wordt er ook aandacht besteed aan uitdagende activiteiten, boekentips en mogelijke uitstapjes.

Deze workshopserie is bedoeld voor iedereen die leeft en/of werkt met slimme peuters: (groot)ouders, gastouders, pedagogisch medewerkers, peuterspeelzaalleidsters en andere belangstellenden.

De volgende workshopserie Slimme Peuters staat (nog) niet ingepland.

Informatie volgt spoedig . . .

Organisatoren

Lisette ter Heerdt, Ter Heerdt Coaching en Advies
ECHA Specialist in Gifted Education
www.terheerdtcoachingenadvies.nl

 Marjolein Mooijman-Merks, Gastouder BijLein
Gastouder gespecialiseerd in slimme peuters
www.gastouderbijlein.nl