Tarieven

Ik ben aangesloten bij verschillende gastouderbureau’s. Elk gastouderbureau hanteert andere bureaukosten welke zijn op te vragen bij de betreffende gastouderbureau’s. Deze bureaukosten komen bovenop de € 5,75 die ik ontvang per kind per uur. Dit tarief is inclusief lunch, drinken, fruit, tussendoortjes en (wasbare) luierdoekjes en exclusief luiers en babyvoeding.

De opvangtijd wordt (per kwartier) berekend vanaf de aanvang van de opvang, of de afgesproken aanvang van de opvang, tot het tijdstip dat het kind weer wordt opgehaald of, wanneer de ouder eerder dan de afgesproken tijd aanwezig is, tot de afgesproken tijd.

Wil je als ouder gebruik kunnen maken van de kinderopvangtoeslag (een inkomensafhankelijke tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang) moet ik, als gastouder een samenwerking hebben met een gastouderbureau.

Omdat je bij een gastouder vaak minder opvanguren (per dag) nodig hebt dan bij kinderopvang of buitenschoolse opvang, kan de gastouderopvang voordeliger uitvallen dan een kinderdagverblijf. Het is goed om hier rekening mee te houden en de kosten van verschillende soorten opvang met elkaar te vergelijken. *

Kinderopvangtoeslag in 2019**

De inkomensafhankelijke kinderopvangtoeslag 2019 stijgt ten opzichte van 2018. Er is extra geld beschikbaar. Waarop hebt u in 2019 recht, hoeveel toeslag komt erbij? De stijging van de kinderopvangtoeslag wordt in 2019 voortgezet. De maximale uurprijzen van de kinderopvang gaan in 2019 eveneens omhoog, voor gastouderopvang wordt dit verhoogd van €5,91 naar €6,15. Voldoet u aan de voorwaarden voor de toeslag, dan kunt u aan de hand van de kinderopvangtoeslagtabel 2019 berekenen op hoeveel toeslag voor de opvang van uw eerste kind en tweede kind recht hebt.

https://financieel.infonu.nl/geld/189094-kinderopvangtoeslag-2019-kinderopvangtoeslagtabel-2019.html

* Deze informatie is afkomstig van de website van Gastouderbureau Bambi
** Deze informatie is afkomstig van de website financieel.infonu.nl